Choklad- och pistagenötkaka med chokladkräm och frusen havtornsjuice

Du behöver

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 4 äggulor
  • 250 g socker
  • 125 g vetemjöl
  • 4 äggvitor
  • 30 g pistagenötter

Choklad kräm:

  • 250 g grädde
  • 100 g Mörkchoklad
  • 1 msk socker
  • 0,5 gelatinblad (uppblött)

Frusen havtornsjuice:

  • 2 dl frusna havtorns bär
  • 1 dl vatten
  • .5dl socker

Gör så här

  1. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa äggulorna tillsammans med florsockret.
  3. Häll i chokladen i äggvispet.
  4. Sikta ner vetemjölet i smeten.
  5. Äggvitorna vispas till löst skum och vändes ner i smeten.
  6. Smörj och mjöla en form.
  7. Grädda i 180 C° varm ugn till 85C° kärntempratur eller ca 18min.
  8. Kyl och riv upp kakan, blanda i pistagenötterna. Pressa upp i form och sätt i kylskåp att bli kall. Vänd upp och skär i skivor.
  9. Choklad kräm:
  10. Hetta upp grädden med sockret i en kastrull och smält ner choklad och gelatinet. Sätt att bli kylskåpskallt. Vid servering vispa upp till en fast kräm eller mousse.
  11. Frusen havtornsjuice:
  12. Sjud upp alla ingredienser i en kastrull och mixa därefter kort i en kannmixer, sila . Sätt att bli kalt. Om du inte skulle ha tillgång till kväve att frysa med, kan du sätta in juicen i en bunke i frysen. Och vispa i juicen med 10-15 min intervaller tills juicen är frusen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept