Grillat kycklinglår med tomatsallad och avokadoröra

Grillat kycklinglår med tomatsallad och avokadoröra
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Magnus Ek
Magnus Ek

Grillat kycklinglår med tomatsallad och avokadoröra

Av: Magnus Ek

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Härligt grillad kyckling som serveras tillsammans med en fräsch sallad på tomat samt en tillhörande avocadoröra.

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglårfiléer

Marinad:

  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 tsk soja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk matolja
  • salt
  • peppar

Tomatsallad:

  • 8 tomater
  • 1 litet knippe bladpersilja, plockad och grovhackad
  • 1 litet knippe dill, plockad och grovhackad
  • 1 schalottenlök, hackad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Avokadoröra:

  • 4 avokador
  • 1 limefrukt, saften
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Marinaden:
  2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en bunke.
  3. Kycklingen:
  4. Salta på kycklinglåren och lägg sedan ner dessa i bunken.
  5. Rör om och låt marinera 10-20 minuter, eller över natten i kylskåp.
  6. Grilla kycklinglåren på mediumhet grill i ca 12 minuter på var sida.
  7. Servera som dom är eller skär i mindre bitar och lägg upp med tomaten och avokadon.
  8. Tomaten:
  9. Skålla och dra av skinnet på tomaterna (är inte ett måste men ger mer av en salsakänsla till salladen).
  10. Tärna sedan tomaterna och blanda med persilja, dill, lök, olivolja.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Avokado:
  13. Gröp ur avokadon med sked i små bitar, pressa i limen. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.