Grillat kycklinglår med tomatsallad och avokadoröra

Grillat kycklinglår med tomatsallad och avokadoröra
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Härligt grillad kyckling som serveras tillsammans med en fräsch sallad på tomat samt en tillhörande avocadoröra.

4 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 urbenade kycklinglår

Marinad:

  • 3 msk sweet chili
  • 1 tsk soja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Tomatsallad:

  • 8 st tomater
  • 1 st litet knippe bladpersilja, plockad och grovhackad
  • 1 st litet knippe dill, plockad och grovhackad
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • olivolja
  • salt och peppar

Avokadoröra:

  • 4 st avokado
  • 1 st lime, saften
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Marinaden:
  2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en bunke.
  3. Kycklingen:
  4. Salta på kycklinglåren och lägg sedan ner dessa i bunken.
  5. Rör om och låt marinera 10-20 minuter, eller över natten i kylskåp.
  6. Grilla kycklinglåren på mediumhet grill i ca 12 minuter på var sida.
  7. Servera som dom är eller skär i mindre bitar och lägg upp med tomaten och avokadon.
  8. Tomaten:
  9. Skålla och dra av skinnet på tomaterna (är inte ett måste men ger mer av en salsakänsla till salladen).
  10. Tärna sedan tomaterna och blanda med persilja, dill, lök, olivolja.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Avokado:
  13. Gröp ur avokadon med sked i små bitar, pressa i limen. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept