Citronverbenainlagd piggvar med skorpor och äggröra

Från Nyhetsmorgon

Citronverbena är en sydamerikansk buske ur vilken man framställer olja. Gott på exempelvis fisk.

6 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g piggvarsfilé (skuren i 3cm bitar)
  • 2 st morötter (skalade och skivade)
  • 10 g citronverbena
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 g pepparrot (riven)
  • salt
  • Äggröra
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika med citronverbenan, smaka av med salt. När lagen kokar lagg i piggvarsbitarna, låt stå och dra i ca 5 min.
  2. Lyft upp och servera med skorpor, riven pepparrot och äggröra med persilja och grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept