Vildmalörtsmarinerade råräkor med forellrom och sagochips

4

Du behöver

  • 10 g vildmalört (hackad)
  • 300 g råräkor (skalade)
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 1 msk matolja
  • 2 msk forellrom
  • 50 g rättika tunt skuren
  • Salt, peppar och lite körvel
  • 0,5 dl sagogryn
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 krm salt
  • olja att fritera i

Gör så här

  1. Råräkor: Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och stick ner sagogrynschips i röran.
  2. Sagochips: Koka upp vattnet, slå i sagogrynen rör om och dra ner värmen till ett minimum, låt sjuda tills sagogrynen blivit helt transparanta. Skrapa ner sagogrynen på en silikonmatta och stryk med hjälp av en stekspade ut i ett tunt jämt lager. Torka i 60°C varm ugn. Bryt i bitar och fritera i 230°C varm olja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept