Slånlav med svampstomp, stenbitsrom och kokt ankägg

4

Du behöver

Slånlav

  • 20 g torkad slånlav
  • 2 msk schallottenlök, hackad
  • 20 g tallsmör (brynt smör som legat med tallris)
  • salt

Svampstomp

  • 30 g torkad kantarell
  • 75 g smör
  • 3 msk schalottenlök, hackad
  • 200 g potatis, skalad
  • salt

Stenbitsrom

  • 150 g stenbitsrom
  • 3 msk rapsolja

Ankägg

  • 2 st ankägg

Gör så här

  1. Slånlav
    Förväll slånlaven i lättsaltat vatten, sila av och fräs upp med tallsmör och schalottenlök , smaka av med salt
  2. Svampstomp
    Förväll kantarellerna i lättsaltat vatten.
  3. Stek dem därefter i smör med schalottenlöken.
  4. Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och tillsätt kantareller, schalottenlök och smör.
  5. Stompa ihop till en puré/kompott smaka av med salt.
  6. Stenbitsrom
    Blanda ihop rom och olja. Ringla ut den på tallriken.
  7. Ankägg
    koka ankäggen i fyra minuter lyft upp och låt vila i 10 min.
  8. Knäck upp och skrapa ur innehållet. Klicka ut den på tallriken.
  9. Servera med lite fin mixat pulver av torkad trattkantarell.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept