Kokt rimmad vildsvinsbog med pepparrotsgelé, tunnbröd och kumminpotatisröra

Du behöver

  • 200 g kokt rimmad vildsvinsbog el picknickbog, skuren i bitar
  • 30 g riven pepparrot
  • 1 dl vatten
  • 2 st gelatinblad, uppblötta
  • 1 st timjanskvist, bladen
  • 1 tsk matolja
  • salt
  • 8 st skalade färskpotatisar
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 msk gräddfil
  • 2 krm kummin, grov krossat
  • 0,5 dl grädde
  • salt
  • matolja

Gör så här

  1. Torkat tunnbröd brutet i små bitar och lite salladsblad.
  2. Marinad: Smält gelatinbladen i vattnet, tillsätt pepparroten, smaka av med salt och sätt i kyl att stelna. När gelatinet satt sig tillsätt timjan och olja. Rör om med visp och smaka av med salt.
  3. Kumminpotatis: Koka potatisen mjuk i saltat vatten, i en kastrull med lite mat olja stek kumminet tills det luktar starkt av kumminet, tillsätt löken rör om och sätt åt sidan. Häll av vattnet från potatisen och lägg den i kastrullen med kummin och lök. Tillsätt resterande ingredienser och med hjälp av en ballong visp eller potatis stöt stompa ihop potatisen till en kräm. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept