Kokt lamm i dill med pressgurka och kokt potatis

35 min
4
35 min
4

Du behöver

  • 600 g lammbog (tärnad)
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk maizena
  • vatten till toppredning
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 3 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hackad dill
  • 300 g kokt potatis

Pressgurka:

  • 0,5 st gurka (skalad och slantad)
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm kummin hel
  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Koka lammbitarna i buljongen cirka 18-20 minuter eller tills man lätt kan sticka en gaffel igenom dem.
  2. Sila ner buljongen i en kastrull, tillsätt mjölken och red av med maizena. Tillsätt socker, salt och ättika och smaka av.
  3. Pressgurka: Vispa socker, salt, ättika och vatten tills sockret löst sig. Lägg i gurka, kummin och persilja. Låt stå och dra i 5-10 minuter innan servering.
  4. Slå i köttet i dillsåsen och tillsätt dillen vid servering. Servera med nykokt potatis och pressgurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept