Rökt lax med snabbinlagd gurka, filmjölk och brödsmulor

Du behöver

  • 500 g rökt lax, skivad
  • 0,5 st gurka, skalad och tärnad
  • 1 dl grovhackad dill
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • 1 dl filmjölk
  • 1 st gelatinblad, uppblött
  • 1 msk vatten
  • salt
  • 2 skivor grovt matbröd, skuret i tärningar
  • 1 msk matolja
  • salt

Gör så här

  1. Snabbinlagd gurka: Koka ättikan så att det blir ca 1 msk kvar, låt svalna och blanda ihop resterande ingredienser. Smaka av med salt.
  2. Filmjölk: Smält gelatinbladet i vattnet, vispa i filmjölken, smaka av med salt och kyl.
  3. Brödsmulor: Blanda brödet med oljan och ös upp på en plåt torka på 130 grader i ca 15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept