Kallskuret med kapris och inlagd vitkål

Från Nyhetsmorgon

Inlagd vitkål med fläderblomskapris serveras till valfritt kallskuret kött, till exempel lufttorkad fläskkarré, sida, kalvbringa, kallrökt rådjursstek och lammkorv.

Magnus bjöd även på

Kokt rödlök med rökt löksoppa


Grishuvud med rotfrukter



Bengt Frithiofssons dryckestips

Chablis Vieilles Vignes,St. Claire, eko, art.nr. 5595, 169 kr (4 solar)

11 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 3 msk fläderbärskapris (går att byta mot vanlig kapris)
  • 2 msk inläggningsvätska från fläderbärskaprisen
  • 3 msk matolja
  • Salt, efter smak

Serveras med

  • Valfri mängd av kallskuret kött tex lufttorkad fläskkarré, sida, kalvbringa, kallrökt rådjurstek och lammkorv

Gör så här

  1. Ansa och skär vitkålen i trekantsblad.
  2. Förväll kålen hastigt i saltat vatten.
  3. Kyl och krama ut vattnet ur kålen.
  4. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  5. Servera tillsammans med det kallskurna köttet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept