Sur lax

15 min
4

Det här är egentligen en Norsk rätt, som här fått en annan kryddning!

20 december 2007
15 min
4

Du behöver

  • 150 g gravad lax
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 krm malen kanel eller en kanel stång
  • 2 krm krossad svartpeppar
  • 2 krm nejlikor

Gör så här

  1. Tärna laxen (använd gärna svansbiten på laxfilén då den oftast är lite hårdare och inte alltid så lätt att få stora fina skivor ifrån).
  2. Häll vatten, socker och ättika i en mixer och mixa tills sockret löst sig (det går även att koka ihop men då måste man vänta tills lagen svalnat). Tillsätt kryddorna.
  3. Blanda laxbitar och lag i serveringsskålen, laxen är färdig att servera på en gång men om man hinner vänta någon timme så blir den bättre, låt den i så fall stå i rumstemperatur att marinera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept