Sherrysill

15 min
4
15 min
4

Du behöver

  • 4 st matjessill filéer
  • 1 st morot (hackad)
  • 1 st palsternacka (hackad)
  • 0,5 st gul lök (hackad)
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk sherry
  • 1 krm salt
  • lite hackad persilja

Gör så här

  1. Spola av matjessill filéerna och skär upp dem i bitar. Hacka morot, palsternacka, lök och persilja (eller mixa grönsakerna med lagen om man vill göra det jätte fort).
  2. Lägg vatten, socker, salt och ättika i en mixer och mixa tills sockret löst sig (det går även att koka ihop men då måste man vänta tills lagen svalnat. Tillsätt sherry och persilja.
  3. Blanda sillbitar och lag i servering skålen, sillen är färdig att servera på en gång men om man hinner vänta någon timme så blir den bättre, låt den i så fall stå i rumstemp att marinera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept