Lax och kalvtungs terrin lindad i rimmad hälleflundra med anis sirap

4

Du behöver

  • Lax och kalvtungs terrin lindad i rimmad hälleflundra
  • 150 g kallrökt lax (i skivor)
  • 150 g kokt rimmad kalvtunga (i skivor)
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 st gelatinblad
  • 100 g fryst rimmad hälleflundra (skuren tunt på skärmskin)
  • 1 st ruska dragonblad
  • -----------------------
  • Anissirap
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk anis (finmalen)
  • 1 tsk glykos
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Lax och kalvtungs terrin lindad i rimmad helge flundra
  2. Hetta upp soja och vatten smält gelatinet där i. Varva gelé, lax och kalvtunga i en terrinform låt sätta sig i kylen och skär i upp i bitar lägg några dragon blad på varje bit och linda in i helge kött.
  3. Anis sirap
  4. Koka ihop alla ingredienser till 12c låt svalna och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept