Dill- och pepparrotssill

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Sill med pepparrot och dill som går snabbt och lätt att göra!

20 december 2007
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 4 st matjessill filéer
  • 1 bit pepparrot (riven)
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • lite hackad dill

Gör så här

  1. Spola av matjessill filéerna och skär upp i bitar. Hacka dillen och riv pepparroten.
  2. Lägg vatten, socker, salt och ättika i en mixer och mixa tills sockret löst sig (det går även att koka ihop men då måste man vänta tills lagen svalnat). Tillsätt pepparrot och dill.
  3. Blanda sillbitar och lag i serveringsskålen, sillen är färdig att servera på en gång men om man hinner vänta någon timme så blir den bättre låt den i så fall stå i rumstemp att marinera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept