Hummer Thermidore

Hummer Thermidore
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st humrar
  • 100 g fina små champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 4 cl Madeira
  • 4 cl konjak
  • 1 nypa vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Riven parmesanost till gratinering

Gör så här

  1. Klyv humrarna på längden och tag ur köttet (även det mjuka köttet i huvudet). Knäck klorna så de blir lättare att ta ur vid bordet.
  2. Lägg skalen i en form och låt dem rimma av.
  3. Hacka lök och champinjoner fint. Skär hummerköttet i små bitar.
  4. Fräs lök och champinjoner i smör. Lägg i hummerköttet och låt fräsa med en stund.
  5. Slå över Madeira och konjak och låt koka ihop en kort stund.
  6. Strö över en nypa vetemjöl, rör runt och häll på grädden. Låt det koka ihop någon minut.
  7. Smaka av med salt och peppar. Så här långt kan maten förberedas och det bör ta max ca: 40 minuter
  8. Fördela stuvningen tillbaks i hummerskalen och strö parmesanosten över. Gratinera högs upp i het ung eller under grillvärme tills osten fått färg. Servera med en halv citron och ev. en rostad brödskiva. Detta moment tar ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept