Citronlakritstryffel

Du behöver

  • 60 g citronsaft
  • 70 g vispgrädde
  • 4 g lakritsgranulat
  • 40 g honung
  • 180 g manjarichoklad
  • 80 g Jivara Lactee choklad
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Vispgrädde, citronsaft, honung och lakritsgranulat kokas upp och mixas.
  2. Häll vätskan över chokladen och mixa sedan i smör.
  3. Häll sedan den färdiga tryffeln i spritspåse och lägg i kylskåp för stelning någon timme.
  4. Spritsa sedan tryffeln på mörk chokladplatta och kyl på nytt.
  5. Dagen efter doppas pralinen med i mörk tempererad choklad och innan chokladen stelnar ska lite flingsalt strös på samt en tunn strimla citronskal som legat i sockerlag.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept