Mälarns laxmussla

Mälarns laxmussla
Foto: TV4

Lax med pepparrotinlagda primörer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


16 mars 2012
Visa mer
3h
4

Du behöver

Lagen till primörerna

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 0,5 dl pepparrot i stavar

Inlagda primörer

  • 0,5 st blomkålshuvud i små bitar
  • 3 st morötter i små stavar
  • 3 dl gröna ärtor
  • 2 st tomater, köttet i små bitar
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 10 st sockerärtor i bitar

Lax

  • 400 g Kallrökt lax i skivor
  • huvudsallad
  • 4 st citronskivor
  • 0,5 dl riven pepparrot
  • dillkvist

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna i lagen, låt svalna.
  2. Förväll blomkålen, morötter i vatten, låt svalna.
  3. Ta bort pepparrotsstavarna från lagen innan man blandar i primörerna.
  4. Blanda ihop primörerna med lagen, låt dra i ca 2 tim (helst längre).
  5. Lägg upp primörerna på den kallrökta laxen, vik över laxen på primörerna så dem blir inbakade (som ett knyte).
  6. Servera på huvudsallad, formad som en mussla, citronskiva, riven pepparrot, dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept