Apelsin- och kiwistjärnor i en het sås

Apelsin- och kiwistjärnor i en het sås
Foto: TV4

Apelsin- och kiwistjärnor i en het sås

Av: Magnus - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Fruktsallad med apelsin och kiwi i en het sås med hemgjord vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 4 apelsiner, skalade i skivor
  • 2 kiwis, skalade i skivor
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 dl sirap
  • 0,5 citron, saft
  • 1 kanelstång
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 vaniljstång, skårad

vaniljglass

  • 2 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skrapa vaniljstången och halvera chilin och finhacka den.
  2. Koka upp sirapen med saften från citronen samt alla kryddorna.
  3. Låt koka upp och ställ åt sidan.
  4. Skala och skiva apelsinerna och kiwin.
  5. Ringla över sirapen och servera med vanilj glass.

Vaniljglass

  1. Vispa äggulorna och sockret väl, sätt till mjölken.
  2. Sjud blandningen under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
  3. Låt blandningen svalna till kylskåpstemperatur.
  4. Vispa upp grädden så att den blir nästan tjock, tillsätt blandningen till den vispade grädden.
  5. Blandas väl.
  6. Häll upp blandningen i skålar och ställ in den i frysen i minst 2 tim eller starta glassmaskinen och häll i blandningen i frysskålen som går runt i cirka 30 minuter.