Apelsin- och kiwistjärnor i en het sås

Apelsin- och kiwistjärnor i en het sås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st apelsiner , skalade i skivor
  • 2 st kiwi skalade i skivor
  • 0,5 st chilifrukt
  • 1 dl sirap
  • 0,5 st citronsaft
  • 1 st kanelstång
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 st vaniljstång, skårad

Vaniljglass

  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skrapa vaniljstången och halvera chilin och finhacka den.
  2. Koka upp sirapen med saften från citronen samt alla kryddorna.
  3. Låt koka upp och ställ åt sidan.
  4. Skala och skiva apelsinerna och kiwin.
  5. Ringla över sirapen och servera med vanilj glass.
  6. Vaniljglass
    Vispa äggulorna och sockret väl, sätt till mjölken.
  7. Sjud blandningen under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
  8. Låt blandningen svalna till kylskåpstemperatur.
  9. Vispa upp grädden så att den blir nästan tjock, tillsätt blandningen till den vispade grädden.
  10. Blandas väl.
  11. Häll upp blandningen i skålar och ställ in den i frysen i minst 2 tim eller starta glassmaskinen och häll i blandningen i frysskålen som går runt i cirka 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept