Getost- och lökomelett till kräftskivan

30 min
30 min

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 färsk chili, styrka efter smak
  • 1 dl getost, gärna en lokal sort
  • 1 dl riven wrångbäckeost (hårdost)
  • 1 fänkål (inklusive dillen)
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk havssalt
  • svartpeppar
  • gott bröd till krutongerna
  • salt
  • olja

Gör så här

  1. Skala löken. Ta bort stjälken på chilin, hacka allt fint.
  2. Skär getosten och hårdosten i bitar, cirka 1x1 centimeter.
  3. Skölj och skiva fänkålen på längden i tunna skivor på mandolin. Spara dillen.
  4. Rör ihop ägg och grädde i en bunke. Blanda i ostkuber, crème fraiche, salt, svartpeppar.
  5. Sautera löken på mellanvärme med finhackad chili.
  6. Lägg lite lök, chili samt tunt skuren skinka i botten på små formar. Rör om i smeten och häll den i formarna över lökblandningen.
  7. Ställ sedan in i 180 grader ca 20 minuter så massan stannat till.
  8. Skär bröd i små fyrkanter och rosta gyllenbruna i ugnen med lite salt och olja, ca 10 minuter i 180 grader.
  9. dekorera omeletterna med krutonger, fänkål samt fänkålsdill och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept