Snapstopf på jordgubbar

Snapstopf
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Marinerade jordgubbar med ingefära, muskovadosocker, kanel, stjärnanis, vanilj och snaps. Perfekt att göra på kantstötta eller lite mosiga jordgubbar.

21 juni 2014
Visa mer

Du behöver

  • 100 g jordgubbar
  • 75 g ljust råsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 krm färsk ingefära, riven
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g valfri snaps

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  2. Blanda jordgubbar, muscovadosocker, kanelstång, ingefära, stjärnanis, vaniljstång och frön i en burk med tättslutande lock. Låt stå i kyl över natten.
  3. Tillsätt snapsen och låt den dra. Ju längre det får stå och dra desto godare, men det räcker med en dag.
  4. Servera med en god vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept