Coupe på persikor och körsbär

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 320 g grädde (ca 3 dl)
  • 100 g mjölk (ca 1 dl)
  • 0,5 st vaniljstång
  • 60 g råsocker (ca 4 msk)
  • 120 g äggula (ca 6 st)
  • 2 st stora persikor
  • 6 st mandelbiskvier
  • 6 tsk torr sherry
  • 150 g urkärnade körsbär

Gör så här

  1. Koka upp gädde, mjölk och vaniljstång, ta åt sidan.
  2. Vispa råsocker och äggulor lätt och vispa ner det i gräddblandningen.
  3. Ställ sedan tillbaka kastrullen på spisen och sjud såsen till 82 grader så den börjar tjockna .
  4. Ta direkt bort från spisen och häll över i en bunke som du ställer i iskallt vatten. Ställ sedan kallt när den har svalnat.
  5. Koka upp 1 liter vatten. Stick små hål i skinnet på persikorna och lägg ner dem i vattnet. Låt ligga i cirka 30 sekunder, lyft upp dem och lägg dem sedan direkt i iskallt vatten.
  6. Skala persikorna och ta ur kärnan.
  7. Fördela mandelbiskvierna i botten på 6 glas och doppa på lite torr sherry.
  8. Fördela persikorna i 6 glas och lägg körsbär ovanpå. Vispa den riktigt kalla vaniljsåsen luftig, lägg den på toppen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept