Mozartkulor

1h

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 25 g florsocker
  • 0,5 apelsin, raspet
  • 0,5 citron, raspet

Ganache

  • 60 g grädde
  • 0,5 apelsin, raspet
  • 0,5 citron, raspet
  • 10 g honung
  • 60 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda mandelmassa, florsocker och raspet väl. Låt vila i 30 minuter.
  2. Koka sedan upp grädde, raspet samt honung och slå över den mörka chokladen.
  3. Blanda väl, gärna med stavmixer, och låt stå i minst 4 timmar i rumstemperatur. Detta görs med fördel dagen innan. OBS ställ inte in i kyl utan låt svalna under plastfilm framme i rumstemperatur.
  4. Kavla sedan ut mandelmassan ca 3 mm tjock och stick ut rundlar, spritsa sedan en liten boll ganache i mitten på rundeln och lägg dit t.ex. en hasselnöt. Vik ihop knytet och rulla slät.
  5. Rulla sedan 2 ggr i mörk smält choklad, för att till sist rulla i tempererad choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept