Lemon layer cake

Lemon layer cake
Foto: Kjell B Persson

Du behöver

  • 3,5 dl extra fint vetemjöl (innehåller bakpulver, hittar du inte det kan du ta vanligt mjöl och lägga till 1 ½ tsk bakpulver)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 225 g smör (rumstempererat)
  • 4,75 dl socker
  • 4 st stora ägg
  • 1,75 dl mjölk
  • 4 msk citronsaft
  • 2 tsk citronskal, rivet
  • Lemon curd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smöra och bröa tre springformar (22 cm i diameter), lägg gärna bakplåtspapper i botten.
  3. Sikta mjölet och ställ åt sidan.
  4. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
  5. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt mellan varje.
  6. Häll de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk, citronsaft och citronskal.
  7. Fördela smeten mellan de tre kakformarna och grädda i 20–25 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.
  8. Låt kakorna svalna helt innan du lägger på glasyr eller topping.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept