Lemon bars

Lemon bars
Foto: Kjell B Persson

Du behöver

Botten

  • 450 g smör (rumstempererat)
  • 9,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk citronskal, rivet

Fyllning

  • 4,5 dl socker
  • 6 st stora ägg (rumstempererade)
  • 2,5 dl saft från citron
  • 6 tsk citronskal, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla en ugnsform (30 x 45 cm).
  2. Blanda alla ingredienser till botten till grova smulor. Forma till en boll och tryck ut i ugnsformen.
  3. Grädda i 18–20 minuter eller tills det är gyllene.
  4. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna.
  5. Fyllning
    vispa ihop ingredienserna och häll blandningen på den svalnade botten.
  6. In i ugnen igen och grädda i 18–20 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i 20 minuter.
  8. Sikta florsocker över och låt kakan svalna (gärna över natten) innan du skär den i fina rutor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept