Mager skagenröra

Mager skagenröra
Foto: TV4

En mager skagenröra med bara lite matlagningsyoghurt och någon matsked lättmajonnäs som binder ihop räkorna är mycket läckert och enkelt och kan med fördel vara fyllning i tomat- och paprikahalvor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 170 g skalade räkor
  • 0,5 knippa dill
  • 0,75 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk lätt- eller fettfri majonnäs
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tomater
  • 2 paprikor
  • 8 tsk sikrom
  • dillkvistar
  • citronskivor
  • sallatsblad

Gör så här

  1. Häll av buljongen från räkorna. Hacka dem grovt. Hacka dillen och blanda med räkorna. Rör ihop yoghurt, majonnäs och peppar. Rör i räkhacket.
  2. Skölj grönsakerna och dela tomater och paprika i halvor. Skär bort kärnor och innerväggar.
  3. Fyll grönsakerna med räkhacket. Lägg på en klick rom och garnera med dillkvistar och/eller citronskivor. Ställ de fyllda grönsakerna på ett fat med strimlad sallat.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept