Köttfondue med potatisgratäng

Köttfondue med potatisgratäng
Foto: TV4

Köttfondue med potatisgratäng och krispiga grönsaker - delad glädje är sann glädje.

Dryckestips
Azabache organic crianza

Magdalena bjöd även på

Nostalgitripp


Frukt med smält choklad



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 april 2011
Visa mer
6

Du behöver

Köttfondue

  • vatten
  • kalvbuljong
  • Färskt kött skuret i lagom stora bitar: oxfilé, kalvfilé, lamminnanlår

Grönsaker

  • Färsk majskolv, skuren i tunnare skivor
  • champinjoner
  • schalottenlök
  • paprika
  • broccoli
  • blomkål
  • små tomater

Såser

  • wasabi
  • äkta majonnäs
  • citron
  • vitlökssmör
  • aioli
  • Barbequesås
  • bearnaisesås
  • sweet chili
  • röd paprika, finhackad
  • lök

Serveras med

  • potatisgratäng

Gör så här

  1. Köttfondue
    Koka upp kalvbuljong och häll den i fonduegrytan.
  2. Därefter doppar man kött och grönsaker efter tycke och smak i buljongen och låter det koka tills färdigt.
  3. Servera med såser och potatisgratäng.
  4. Wasabisås
    Blanda majonnäs, wasabi och några droppar citron.
  5. Chilibea
    Blanda vanlig bearnaisesås med en blandning av sweetchili, finhackad röd paprika och lök. Mängd efter tycke och smak. Låt blandningen dra sig i kylen ett dygn innan servering.
  6. Övriga såser
    Ställ fram aiolin, rör ihop ett vitlökssmör och plocka fram barbequesåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept