Nostalgitrippen

Nostalgitrippen
Foto: TV4

Du behöver

Dressing

  • 6 dl majonnäs, äkta - ingen light!
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk vit vinäger
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Grönt

  • 600 g räkor
  • 0,5 st gurka
  • 12 st cocktailtomater
  • 1 st romansalladshuvud, litet
  • 1 st avokado
  • 0,5 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft, färskpressad

Extra

  • Grillad röd paprika, om du hittar - skär ner en i munsbitar och blanda i, bara som ett plus

Gör så här

  1. Dressing
    Börja med att blanda majonnäs, chilisås och vinäger.
  2. Salta, peppra och ställ i kyl.
  3. Grönt
    Skala räkorna noga och ställ i kyl.
  4. Koka upp en kastrull vatten.
  5. Lägg ett litet snitt i skalet på tomaterna.
  6. Förbered en bunke med iskallt vatten.
  7. Häll i tomaterna i det kokande vattnet.
  8. När skalet börjar släppa efter ca 10 sekunder tar ni upp dem och lägger dem i isvattnet.
  9. Skala tomaterna och lägg i en bunke.
  10. Skala gurkan med en potatisskalare och dela den på mitten.
  11. Gröp ut kärnhuset och skär gurkan i munsbitar.
  12. Finhacka löken.
  13. Skölj och strimla romansalladen.
  14. Skär avokadon i bitar.
  15. Blanda alla grönsakerna i en bunke med olivoljan, citronen och räkorna.
  16. Lägg blandningen i cocktailglas och toppa med dressing, inte för mycket, bättre att eventuellt servera lite i en skål bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept