Gräslökspannacotta med löjrom

Gräslökspannacotta med löjrom
Foto: TV4

Gräslökspannacotta med löjrom

Av: Madeleine Karlenfjäll

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Pannacotta äts oftast som efterrätt, men här har den fått en matigare fyllning. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 3 krm fänkålsfrö, nystött
  • 2 dl matyogurt
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar, nymalen

Till servering

  • 1 förp löjrom
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 dillvippa

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Rosta fänkålen i torr panna. Stöt dom i en mortel.
  3. Koka upp grädden och fänkålsfrön och ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladen och rör ner det i grädden.
  4. Blanda ner yoghurten och örthacket i gräddsmeten och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll smeten i glas. Låt pannacottan stelna i kyl i minst 4 timmar. Garnera med en klick löjrom, rödlök och dill.