Gräslökspannacotta med löjrom

Gräslökspannacotta med löjrom
Foto: TV4

Pannacotta äts oftast som efterrätt, men här har den fått en matigare fyllning. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 3 krm nystött fänkålsfrön
  • 2 dl matyogurt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Till servering

  • 1 burk löjrom
  • 1 st hackad rödlök
  • 1 st dillvippa

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Rosta fänkålen i torr panna. Stöt dom i en mortel.
  3. Koka upp grädden och fänkålsfrön och ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladen och rör ner det i grädden.
  4. Blanda ner yoghurten och örthacket i gräddsmeten och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll smeten i glas. Låt pannacottan stelna i kyl i minst 4 timmar. Garnera med en klick löjrom, rödlök och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept