Mulled cider

1 liter
1 liter

Du behöver

  • 1 l valfri alkholfri äppelmust
  • 15-20 nejlikor
  • 4 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • apelsinzest
  • 1 msk råsocker
  • en skvätt calvados om du vill

Gör så här

  1. Värm musten på spisen, den får inte koka.
  2. Dra ner värmen och till tillsätt kryddor och socker och låt det sjuda på svag värme ca 10 min. Stäng av värmen och smaka av och tillsätt mer socker om det önskas.
  3. Låt musten stå och dra 30 minuter och smaka sedan av igen. Låt stå ytterligare 30 min om mer smak från kryddorna önskas. Tänk på att det tar lite tid för kryddorna att släppa smak och även att om man låter dom ligga i för länge så blir det bittert. Avsluta med att höja värmen innan servering.
  4. Ta bort kryddorna och servera i ett värmetåligt glas med öra och dra en apelsinzest över. Tillsätt lite calvados för lite extra drag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept