Chichicapa chai

Från Nyhetsmorgon

Kryddigt te med mandelmjölk, kardemumma och mescal. Söta drycken med agavesirep.

13 november 2013
Visa mer
1 l

Du behöver

  • 1 l osötad mandelmjölk
  • 4 kanelstänger
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 3 tsk agavesirap (går bra med honung också)
  • 3 cl mescal

Gör så här

  1. Värm mandelmjölken på spisen, den får inte koka.
  2. Dra ner värmen och tillsätt kryddorna och agavesirapen och låt sjuda på svag värme i ca 10 min.
  3. Stäng av värmen och låt det stå och dra i en timme. Önskas mer smak låt det stå och dra längre. Höj värmen innan servering.
  4. Ta bort kryddorna och servera i en stor kopp med öra och håll i mezcalen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept