Maddes rosa marängswiss

ca 1 h
4
Maddes rosa marängswiss
Foto: Madeleine Appelgren
Från Nyhetsmorgon

Jordgubbsglass, polkagrismaränger, vispad grädde, lakrits- hallonsås och färska hallon.

3 november 2015
Visa mer
ca 1 h
4

Du behöver

Lakrits- och hallonsås

  • 150 g frysta hallon
  • 2 msk socker
  • 1-2 tsk turkisk peppar, krossad

Rosa maränger med polkasmak

  • 2 äggvitor
  • 1,5 tsk citronsaft
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rosa hushållsfärg
  • lite krossade polkagrisar

Servering

  • jordgubbsglass
  • turkisk peppar
  • polkagrisar
  • färska hallon
  • 2 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Maränger
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa riktigt vitt och fluffigt. Tar några minuter.
  3. Vänd ner florsocker och vaniljsocker och sedan den rosa hushållsfärgen.
  4. Spritsa ut små toppar och strössla över de krossade polkagrisarna.
  5. Grädda i 4 minuter, sänk till 100 grader och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Lakrits- och hallonsås
    Låt hallon och socker sjuda tills det tjocknar i en kastrull.
  7. Passera genom en sil.
  8. Blanda i turkisk peppar.
  9. Servering
    Servera på ett tårtfat.
  10. Vispa grädde.
  11. Varva glass med maränger och vispad grädde.
  12. Ringla över lakrits- hallonsåsen och strö över turkisk peppar, polkagrisar och färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept