Macka med kalkon och waldorfsallad

Macka med kalkon och waldorfsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Macka med kalkon och waldorfsallad

8 ingredienser

Rökt kalkonbröst är ett saftigt och välsmakande pålägg. På macka tillsammans med en waldorfsallad blir det en hel lunch. I äkta waldorf ska det vara rotselleri, men blekselleri blir mer krispigt.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor grahamsbröd
  • 400 g rökt kalkonbröst i skivor

Waldorfsallad:

  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 0,5 äpple
  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 dl isbergssallad, strimlad

Gör så här

  1. Waldorfsallad: Rör ihop majonnäs och gräddfil. Skala och strimla äpplet och sellerin och rör ner i majonnäsen. Strimla isbergssallaten och grovhacka valnötterna och blanda ner.
  2. Rosta grahamsbrödet. Fördela kalkonskivorna på 4 av brödskivorna. Lägg på waldorfsalladen och de övriga 4 brödskivorna. Tryck till lätt.