Macarons med saffransglass

Macarons med saffransglass
Foto: Stefan Wettainen
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Macarons med saffransglass

7 ingredienser

Låt inte julens saffrans ligga kvar till nästa år. Passa på att rensa skafferiet till dessa läckerheter. Trött på saffran? Strunta i att färgsätta macaronerna och prova att göra samma glassgrund där du byter ut saffranet mot en vaniljstång, minst lika gott! /Tea

Här hittar du Teas grundrecept på macarons

Planering
SAFFRANSGLASSEN förbereds minst 5 h innan servering. Medan du väntar på den sätter sig i frysen gör du macarons.

Ingredienser

portioner

Saffransglass

  • 350 g mjölk
  • 250 g grädde
  • 160 g strösocker
  • 90 g äggula
  • 0,25 tsk salt
  • 1 g saffran

Servering

  • macarons, se receptlänk

Gör så här

Saffransglass

  1. Koka upp grädde och mjölk med hälften av sockret. Blanda resterande sockret med äggulorna och vispa ihop. Tillsätt saffran till gräddmjölken. Plasta kastrullen och låt stå och dra i 15 minuter.
  2. Slå lite varm gräddmjölk över gulorna, blanda ordentligt och häll tillbaks i kastrullen. Sjud all vätska till 83 grader. Tillsätt saltet. Kyl ner och kör i glassmaskin.
  3. Förbered en ugnsform med bakplåtspapper och ställ i frysen. Fyll den med glassen direkt från glassmaskinen och skaka den i bordet tills den jämnat ut sig till cirka 2 cm tjock. Frys på nytt i ytterligare 2 timmar.

Servering

  1. Stansa ut gjuten saffransglass och sätt mellan två gula macaronskal. Sätt tillbaka macaronsandwichen i frysen 30-60 minuter för att låta den sätta sig ordentligt.