Rocky road cupcakes

Rocky road cupcakes
Foto: Ulrika Pousette

Rocky road cupcakes med chokladfrosting, marshmallows ochpekannötter. Recept från boken Macarons, cupcakes,cakepops.

När jag var liten och min mormor och morfar bjussade på rocky road-glass, då var det fest minsann. Lika smarrigt blir det med nötter, marshmallows och choklad i en cupcake, allt det gottiga ska i! /Mia Öhrn

26 mars 2012
Visa mer

Du behöver

Rocky road cupcakes

  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl (90 g)
  • 1 dl kakao (45 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl minimarshmallows
  • 50 g pekannötter (ca 1 dl)

Topping

  • 200 g mörk choklad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Extra minimarshmallows och pekannötter till dekor

Gör så här

  1. Rocky road cupcakes
    Smält smöret till kakan i en kastrull på spisen.
  2. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg temperatur.
  3. Blanda till en jämn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite. ´
  4. Blanda till en jämn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite.
  5. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten.
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, rör ner i smeten och rör ihop till en jämn massa.
  7. Fördela smeten i muffinsformar, strö över pekannötter och marshmallows och grädda i nedre delen av ugnen på 175°C i 15–20 minuter.
  8. De kan gärna vara lite kladdiga i mitten.
  9. Låt svalna.
  10. Topping
    Hacka chokladen ganska fint.
  11. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.
  12. Rör tills all choklad har smält.
  13. Tillsätt smöret och rör ihop till en slät smet.
  14. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag.
  15. Ställ in den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.
  16. Bred chokladglasyr på varje cupcake och dekorera med marshmallows och pekannötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept