Prästens torsk

Prästens torsk
Foto: TV4

Ugnsbakad torskryggstournedos med jordärtskockspuré, ugnsbakade grönsaker och färskriven pepparrot med smörsky. /Ma Oftedal

Vintips
Azabache Organic art nr 2708

Använd gärna en stektermometer när du tillagar fisken.

Ma bjöd även på

Moder jords välsignelse


Änglamat med blodstänk




Kolla in alla recept från Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.





13 maj 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
1h
4

Du behöver

Jordärtskockspuré

  • 2 kg jordärtskockor, ca
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde, ca

Torsk

  • 600 g torskrygg
  • cirka 1 liter saltat vatten

Ugnsbakade grönsaker

  • 16 st cocktailtomater, på kvist
  • 1 st broccoli
  • olja

Serveras med

  • Balsamicocrème
  • 15 cm pepparrot, färsk
  • timjan, färsk
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Jordärtskockspuré
    Skala och koka jordärtskockorna mjuka.
  2. Mixa med smör och grädde.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Torsk och ugnsbakade grönsaker
    Värm ugnen till ca 100-150 grader.
  5. Torka av torsken och bind den med snöre så att det håller formen.
  6. Lägg torskbitarna i saltvatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
  7. Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med grönsakerna. Skiva smörklickar och lägg på fisken. Ringla lite olja över grönsakerna.
  8. Ställ i ugnen i ca 15 minuter (eller tills stektermometern i torsken visar 48 grader).
  9. Vid servering
    Servera med färskriven pepparrot över torsken, balsamicocrème ringlat över grönsakerna samt klippt färsk timjan över purén.
  10. Servera det smälta smöret i en kanna bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept