I samarbete med Kung Markatta

Müslibars med nötter & russin

Kung Markatta müslibars
Foto: Kung Markatta
45 m

Du behöver

  • 5 dl ekologiska havregryn
  • 2 dl Kung Markatta sötmandel
  • 1 dl Kung Markatta casewnötter
  • 1 dl Kung Markatta kokosflingor
  • 0,5 dl Kung Markatta linfrö
  • 0,5 dl Kung Markatta oskalade sesamfrö
  • 1 nypa havssalt
  • 1/3 tsk Kung Markatta äkta vaniljpulver
  • 2 dl ekologisk sirap
  • 2 dl Kung Markatta jordnötssmör utan salt
  • 2 dl Kung Markatta sultanasrussin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Hacka mandeln mycket grovt (det räcker om varje mandel halveras). Hacka cashewnötterna grovt.
  3. Blanda havregryn, mandel, nötter, linfrö, kokos och sesamfrö i en bunke. Häll över blandningen på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med hög kant. Rosta blandningen i ugn i ca 15 minuter.
  4. Klä en fyrkantig form (ca 23x23 cm) med bakplåtspapper så att pappret når en liten bit upp ovanför formens kanter.
  5. Lägg sirap, jordnötssmör, salt och vanilj i en kastrull. Börja försiktigt värma kastrullen när havregrynsblandningen har ca 5 minuter kvar att rosta. Rör hela tiden tills du får en trögflytande massa.
  6. Ta ut havregrynsblandningen ur ugnen och häll i en stor skål. Blanda i russinen. Häll över den varma sirap-jordnötssmörsmassan och blanda allt mycket noga med en slev.
  7. Häll över i formen och tryck och platta ner massan riktigt ordentligt med baksidan på en slev. Sätt in formen i ugnen och grädda i 18-20 minuter, lite beroende på hur tjock kakan är. Det är viktigt att inte grädda för länge, för då blir müslibarsen spröda och kan falla sönder. Kakan ska bli lätt gyllene, men inte brun.
  8. Ta ut kakan ur ugnen när den är klar och låt svalna helt innan du skär den i stänger. Det är viktigt att kakan är helt avsvalnad innan man skär, och att kniven är vass, för annars kan stängerna falla sönder.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta