Lyxplättar med drottningsylt

Lyxplättar med drottningsylt
Foto: TV4

Det är något så härligt med de nystekta plättarna, det varma smöret och sockret som smälter lite grann och så både sylt och grädde förstås. Servera plättar som dessert eller mellanmål till hungriga barn, stora som små. för att grädda runda små plättar behöver du en plättlagg.

8 maj 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk smält smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör till laggen

Till servering:

  • sylt
  • glass eller grädde

Gör så här

  1. Vispa äggen, mjölet och saltet till en jämn smet. Späd med vattnet och grädden. Låt stå en stund i rumstemperatur.
  2. Smält smöret och vispa ner det i smeten strax innan du ska börja grädda.
  3. Ställ plättlaggen på medelhög värme och pensla med smör. Grädda plättarna guldbruna på båda sidor och lägg upp dem på varma tallrikar. Servera med drottningsylt och vispad grädde eller glass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept