Lyxig tournedos

Lyxig tournedos
Foto: TV4

Den fina biffen serveras med svamp och äpple. Servera gärna med en stor grönsallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • 4 bitar oxfilé
  • 1 liten gul lök
  • 1 burk champinjoner (ca 200 g)
  • 1 burk murklor eller blandsvamp (200 g)
  • 2 stora syrliga äpplen
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 dl buljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • grovmalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka lök och svamp och fräs ett tag med lite margarin i en tjockbottnad kastrull. Späd med vin och buljong och sänk värmen. Låt småkoka tills 2/3 återstår. Späd sedan med grädde och rör ner tomatpurén. Red med margarin blandat med mjöl och låt såsen småkoka ytterligare 5 minuter.
  2. Bind om köttet med hushållssnöre och krydda med salt och peppar. Stek i en blandning av margarin och olja 3–4 minuter på var sida i het panna. Håll köttet varmt.
  3. Skär bort kanterna på brödet. Kärna ur äpplena och skär dem i fyra lika stora skivor. Stek bröd och äppelskivor på svag värme.
  4. Lägg brödskivorna på varmt serveringsfat. Placera äppelskivorna på bröden och därefter köttet. Smaka av såsen med salt och peppar och häll den över köttet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept