I samarbete med Coca-Cola

Lyxig snabbmat på bara 15 minuter!

Har du höga matambitioner men ont om tid? Eller vill du ha ett snabbt och enkelt fredagsmys framför tv:n? Här är Filip Poons bästa tips hur du får vardagen att smaka lyx.

En sandwich är så mycket mer än ost och skinka på vitt bröd. Med rostade brödskivor och en grillad köttbit kan du få det enklaste snackset att både mätta och ge smaklökarna ett lyckorus.

Syran i picklade grönsaker ger en kick till de flesta rätter

Filip Poon som ofta är på språng delar med sig av sitt favorittips:

- En rejäl sandwich med en grillad köttbit är en skön vardagsrätt, speciellt om du är på språng. Är du stressad, stek köttbiten i panna istället och mitt absolut bästa smaktips är att piffa köttbiten med picklad rödlök. En riktigt kall Coke, nästan ner mot 3-5 grader, med massor av is och en skiva citron till sandwichen - blir pricken över i!

Se hela receptet här!

Picklade grönsaker är både enkelt och billigt att göra. Gör en större sats, det är perfekt att ha färdigt i kylen eftersom det håller ända upp till fyra veckor.

- Så ett hemligt tips från mig till alla hemmakockar; syran i picklade grönsaker ger en kick till de flesta rätter, speciellt om du serverar en enklare rätt som sandwich.

Läs även:

Filips enkla tips på god & billig vardagsmat

Så fixar du den snabbaste & godaste lunchen 

Grym helgmat - perfekt för såväl kärleksparet som storfamiljen

Foto: Angelica Söderberg/ Coca-Cola

I samarbete med Coca-Cola

Gott med Coca-Cola