Snabblagad köttfärssoppa med tacosmak

Köttfärssoppa med tacosmak
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Snabblagad köttfärssoppa med tacosmak

10 ingredienser

20 min

Köttfärssoppa -  en snabblagad rätt med ett orättvist namn. Denna soppa är så mycket godare än det låter! Recept ur boken Monikas vardagsmat

Ingredienser

portioner
  • 400 g köttfärs
  • 4-5 potatisar [ca 400 g]
  • 2 morötter [ca 200 g]
  • smör, att steka i
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kalvfond (eller 2 buljongtärningar)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp taco kryddmix [40 g]

Till servering

  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och dela potatis och morötter i bitar.
  2. Hetta upp en gryta med smör och fräs köttfärs. Rör hela tiden så att det inte bränner fast.
  3. Tillsätt potatis och morötter och fräs ytterligare 3–4 minuter.
  4. Häll på vatten, kalvfond, krossade tomater, tomatpuré och tacokrydda.
  5. Koka upp och låt soppan sjuda i 10 minuter, eller tills potatis och morötter är klara.
  6. Servera med en klick matyoghurt och ett bröd.