Lyxig smulpaj i kopp

Lyxig smulpaj i kopp
Foto: Dorotea Malmegård
ANNONS Köp små formar här
99 kr

Ljuvliga minipajer med vaniljdoftande bärkompott och krispiga muscovadosmulor. Här används frysta jordgubbar och hallon i kompotten, men du kan såklart använda färska bär när det finns!

Receptet på Teas fantastiska vaniljkräm hittar du här.

13 april 2016
Visa mer
8

Du behöver

Muscovadosmulor

  • 70 g ljust muscovadosocker
  • 70 g rostat mandelmjöl, från rostade och saltade mandlar med skal
  • 70 g stenmalet vetemjöl
  • 60 g osaltat smör, kallt

Kompott på röda bär

  • 250 g frysta jordgubbar
  • 250 g frysta hallon
  • 1 lime, juice och zest
  • 1 vaniljstång
  • 250 g råsocker
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Smulor
    Mal eller mixa mandeln till mjöl.
  2. Blanda smör tillsammans med socker.
  3. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och arbeta ihop till smulor med fingrarna.
  4. Kompott
    Zesta limen och pressa ut juicen.
  5. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  6. Tina de frysta bären i en kastrull på medelhög värme.
  7. Häll av saften i en annan kastrull och koka ihop med sockret och vaniljen.
  8. När sockret smält häll åter över bären och häll i zest och limejuice. Rör om.
  9. Gräddning
    Fyll koppar med kompotten och toppa med smulorna.
  10. Baka kopparna på 175 grader i cirka 25 minuter eller tills de fått en härlig gyllenbrun färg.
  11. Ta ut och låt svalna något. Avsluta med att sikta över florsocker och en klick vaniljkräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept