Lyxig ostfondue

Fondue på vitt vin och tre sorters ost. Så gott att doppa brödkrutonger i!

21 december 2016

Du behöver

  • 5 dl valfritt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 200 g västerbottensost
  • 200 g Emmentaler, grottlagrad
  • 100 g Red storm Leicester
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vatten

Servering

  • avlånga brödkrutonger

Gör så här

  1. Koka upp vin och grädde i en kastrull, tillsätt den rivna osten och rör med jämna mellanrum på låg värme tills smeten har blivit helt slät.
  2. Lös upp potatismjölet i vattnet och blanda ner i ostsmeten. Smaka eventuellt av med lite salt.
  3. Servera fonduen tillsammans med avlånga brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept