Lyxig krabbpaj

Lyxig krabbpaj
Foto: TV4

En krämig och god festpaj som gärna kan serveras med en spenatsallad uppblandad med kokta sockerärtor.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 burk salladskrabba
  • 2 st ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl hackad dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Dela krabbköttet.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och vänd ned krabba och dill.
  5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  6. Ta ut formen. Slå i fyllningen. Grädda klart i 200° ca 15-20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept