Lyxig krabbpaj

Lyxig krabbpaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lyxig krabbpaj

9 ingredienser

En krämig och god festpaj som gärna kan serveras med en spenatsallad uppblandad med kokta sockerärtor.

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • 1 förp salladskrabba
  • 2 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl dill, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Dela krabbköttet.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och vänd ned krabba och dill.
  5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  6. Ta ut formen. Slå i fyllningen. Grädda klart i 200° ca 15-20 min.