Lyxig hallonmoussetårta

Lyxig hallonmoussetårta
Foto: TV4

Den här härliga tårtan behöver inte gräddas utan stelnar i kylen. Kom bara ihåg att ta fram den i god tid före servering.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

Botten

  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex
  • Fyllning:
  • 5 st gelatinblad
  • 400 g hallon,färska/frysta
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl florsocker
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl vispgrädde

Till dekoration:

  • 1 tsk smör
  • 2 msk vinbärsgelé,svart
  • 10 st hallon,färska

Gör så här

  1. Smält smöret och mixa med digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme. Mixa hallonen. Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning.
  2. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.
  3. Ta ut tårtan ur kylen ca 20 minuter före servering. Rosta mandelflagorna i smöret och stick in runt tårtans kant. Lägg på hallonen på tårtan och rör geléet mjukt. Pensla på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept