Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Lyckas med risotto

Laga en riktigt god och krämig italiensk risotto i helgen. Du kan variera din risotto med svamp, sparris eller varför inte forma gårdagens risotto till frasiga arancinis? Mums!

Risotto är perfekt och festlig mat att bjuda på! Visserligen tar den en stund att laga, men det är enkelt och du kan umgås med dina gäster under tiden du rör ihop din risotto. 

Det finns några enkla knep för att få risotton perfekt:

  • Se till att riset inte blir helt genomkokt. För att få den rätta balansen mellan krämighet och tuggmotstånd behöver riset ha lite kärna kvar.
  • Rör om kontinuerligt, det är värt det i slutändan.
  • Om du använder en gryta med tjock botten blir värmen mer jämnt fördelad.
  • Sist, men inte minst, tålamod är risottons bästa vän

Laga en god risotto

Risotto, grundrecept
Risotto di capesante e aragosta
1 h 45 min