Lutfiskpudding

Lutfiskpudding
Foto: TV4

En god vardagsmiddag får du av lufisksrester och kokt ris. Har du överbliven osötad risgrynsgröt tveka inte att blanda i den. Lite smält smör är förstås gott därtill.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 portioner kokt kallt ris
  • 5-6 dl finrensad lutfisk
  • salt och malen vitpeppar
  • ströbröd
  • skirat smör att servera till
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och gräddmjölk, krydda lätt.
  2. Vänd ned ris och fisk och slå allt i en lättsmord ugnsform. Krydda. Sikta ströbröd över och fukta ytan med lite smält smör.
  3. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills puddingen har stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept