Lunchsallad med skaldjur

Lunchsallad med skaldjur
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lunchsallad med skaldjur

13 ingredienser

Vackert och lätt att åstadkomma, även till många. Vill du göra salladen mer matig, komplettera med ett par hårdkokta ägg i klyftor.

Ingredienser

portioner
  • 1 salladshuvud
  • 1 endive
  • 2 avokador
  • ca 200 g champinjoner, skivade
  • 1 förp rökta musslor
  • 1 förp krabbkött
  • ca 300 g skalade räkor

Vinägrett:

  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Skölj och dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg upp de olika ingredienserna vackert på ett fat.
  2. Se till att ingredienserna till dressingen är rumsvarma. Vispa eller skaka ihop senap, vatten, vinäger, salt och peppar. Tillsätt därefter oljan. Smaka av.
  3. Slå dressingen över salladen och servera. Vitt bröd är gott till.