Lunchbröd

Lunchbröd
Foto: TV4

Ett matigt bröd att ta med på utflykt eller att äta som lunch tillsammans med en sallad.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • ca 7 dl vetemjöl special
  • Fyllning:
  • 1 paket bacon, strimlat
  • ca 150 g riven ost
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Fräs baconet i en panna och låt det rinna av. Rör ut jästen med vattnet, tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg. Knåda den på bakbordet. Täck och låt den vila en stund.
  2. Värm ugnen till 225°. Dela degen och kavla ut en del direkt på ett bakpapper. Flytta pappret till en bakplåt. Strö på hälften av osten, därefter bacon och sist resten av osten. Pudra med paprika. Kavla ut andra deghalvan, täck och tryck till lätt. Pudra lite mjöl över. Dela kakan i tolv rutor. Jäs 20 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fått fin färg och är klart. Låt svalna på galler. Bryt isär bitarna. Servera det nygräddat och och frys det som inte går åt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept