Råkbröst i Cambozolasås

40 min
4
Råkbröst i Cambozolasås
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

  • 8 st råkbröst
  • 2 st finhackade schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 5 dl grädde
  • 250 g Cambozolaost
  • 2 tsk peppar
  • 4 st stora morötter

Gör så här

  1. Skär ut brösten på råkan.
  2. Hacka löken fint och fräs i smöret.
  3. Lägg ner brösten tillsammans med löken och bryn till köttet fått färg, ca 5-6 minuter.
  4. Häll på grädden och smula ner osten.
  5. Ta lite ost i taget och smaka dig fram. Tillsätt även peppar, salt behövs sällan, men kan behövas om du snålat med osten. Låt puttra i 12 min.
  6. Koka upp vattnet och skär stavar av morötterna (en stav per morot). Koka i saltat vatten tills den mjuknar, ca 8 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept